Wifi hívás

0

Wifi hívás – mi az és hogyan lehet használni?

A vezető telefonszolgáltatók új megoldást vezettek be a kínálatukba – a Wifi hívást. Ez a technológia lehetővé teszi a hívások indítását és fogadását, illetve SMS üzenetek küldését a Wifi hálózaton keresztül. Ennek segítségével mobilhálózati elérhetőségtől vagy lefedettségtől függetlenül használhatjuk a telefon funkcióit és kezdeményezhetünk kapcsolatfelvételt.Mi az a Wifi hívás, illetve hogyan használhatjuk ezt a szolgáltatást Android és iPhone készülékeken? Mire szolgál ez a szolgáltatás és milyen típusú készülékeken érhető el?

Mi az a Wifi hívás?

A Wifi hívás lényegében – a nevéből adódóan – a vezetéknélküli, Wifi hálózatokon keresztül történő hívásokat jelenti.

Ez technológia lehetővé teszi a mobil szolgáltatások igénybevételét (mint például a hívások kezdeményezése, fogadása, valamint SMS-ek küldése és fogadása) a telefonszolgáltató hálózati lefedettségétől függetlenül, így használható olyan helyzetekben is amikor nincs- vagy gyenge a telefon térereje vagy nem tud csatlakozni a szolgáltatóhoz. A Wifi hívások és üzenetek használatához kizárólag internet hozzáférés szükséges, miután a telefont csatlakoztattuk egy vezetéknélküli internet hálózathoz (Wifi Hotspot).

A Wifi hívás nagy előnye, hogy amennyiben problémánk adódik a telefon hálózati lefedettségével (például pincében, vidéken, alacsony lefedettségű helyeken), a hívási szolgáltatást így is használni tudjuk Wifi hálózaton keresztül. Ezen felül, a szolgáltatás külföldön is praktikus megoldás a hívások és üzenetek kezelésére, hiszen nemzetközi hívások esetében is változatlan feltételekkel vehetjük azt igénybe.

A Wifi hívások esetében a hívó fél telefonszáma ugyanúgy megjelenik a fogadó fél képernyőjén. Fontos szempont, hogy a hívott félnek nem feltétlenül kell használnia a szolgáltatást a híváshoz.

• A Wifi hívás lehetővé teszi a telefonos kapcsolatfelvételt (hívások, szöveges üzenetek) olyan

helyeken is, ahol nincs hálózati lefedettség és enélkül ez nem lenne lehetséges

• A szolgáltatás a Wifi hálózat használatával biztosítja a hívások jó minőségét, még gyenge lefedettség esetén is

• A Wifi hívás segítségével elkerülhetők a nemzetközi hívások (roaming) többletdíjai (a nemzetközi hívásokra is a belföldi feltételek vonatkoznak)

Hogyan lehet bekapcsolni a Wifi hívást?

A Wifi hívási szolgáltatás lényegében minden vezető szolgáltatónál elérhető (pl. Telekom, Vodafone), Apple és Android okostelefon készüléken egyaránt. Fontos azonban, hogy nem minden készülék támogatja a Wifi hívás funkciót, így beállítás előtt érdemes ezt leellenőrizni.

A Wifi hívások beállítása iOS készülékeken:

1. A beállítás előtt frissítsük a telefon szoftver verzióját – „Beállítások” >> „Általános” >> „Szoftverfrissítés”. Ellenőrizzük, hogy a készülék a legújabb verzióval rendelkezik vagy végezzük el a frissítést.

2. Csatlakoztassuk a készüléket egy megbízható Wifi hálózathoz.

3. A „Beállítások” >> „Telefon” menüponton belül kapcsoljuk be a „Wifi hívás” funkciót a csúszka segítségével.

A Wifi hívások beállítása Android készülékeken:

1. A beállítás előtt frissítsük a telefon szoftver verzióját – „Beállítások” >> „Rendszer” >> „Rendszerfrissítés”. A menüpontok elnevezése a készülék gyártójától és típusától függően eltérhet.

2. Csatlakoztassuk az eszközt egy megbízható vezetéknélküli hálózathoz (Wifi Hotspot).

3. Az „Alkalmazások” >> „Beállítások” >> „Tovább” >> „Wifi kapcsolatok” menüponton belül engedélyezzük a Wifi hívás funkciót a csúszka segítségével.

A beállítást Android telefonokon egyszerűbben a készülék értesítési és kezelési paneljén keresztül tud megvalósulni. Ehhez húzzuk le a panelt a képernyő tetejéről (lefele húzással) és kapcsoljuk be a „Csatlakozás Wifi-n keresztül” funkciót.

Melyik telefonok rendelkeznek Wifi hívás funkcióval?

Sajnos a Wifi hívás nem minden okostelefon készülékről érhető el.

A teljesség igénye nélkül, az alábbi készülékek rendelkeznek ezzel a funkcióval: Apple iPhone 12,11, X, XS, 8, 7, 6 szériák, Samsung Galaxy S21, S20, a50, a51, Huawei Mate 20, 40, P smart 21, LG V60 ThinQ 5G, LG Velvet modellek. Természetesen ezek mellett még számos gyártó és típus támogatja a Wifi hívást, amelyet érdemes a gyártó vagy a telefonszolgáltató honlapján ellenőrizni.

Xiaomi készülékkel rendelkezőknek kis step-by-step segítség: ITT

WoWifi tájékoztatók szolgáltatók szerint:

 

MEGNYITOTTUK
új, épített, kültéri
meleg vizes
PEZSGŐFÜRDŐS ÉLMÉNYMEDENCÉNKET!

Nyári Nyerő Nyaralás

2=3 napok JÚLIUSBAN is

3=4 AKCIÓ NYÁRON